Liliane Cleenders

Liliane leert je de geheimen van het kantklossen. Ze raakte als twintigjarige via een kennis gepassioneerd door deze eeuwenoude ambacht.

"In 1987 leerde ik het Doppahuis kennen. Ik was pas verhuisd naar Hasselt en was werkloos. Ik zocht en vond een cursus kantklossen in het Doppahuis. Na drie jaar stopte de toenmalige leerkracht. Het duurde uiteindelijk tot 2011, na een driejarige docentenopleiding, voor ik me helemaal klaar voelde om de lessen te leiden. Ik doe het op mijn eigen, gedreven manier. Zelfstandig leren werken vind ik zeer belangrijk. Ik zeg altijd dat ik geen 10 jaar lang hetzelfde wil komen vertellen maar dat ik de cursisten een basis wil geven waarmee ze zelf creatief verder kunnen."

"Er wordt veel gelachen in het Doppahuis maar soms ook een traantje gelaten. We zijn op de eerste plaats een sociaal huis, waar iedereen zijn hart mag luchten. Je leert er mensen kennen en waardering krijgen voor ieders talenten, groot of klein. Naast kantklossen volgde ik af en toe volgde ik enkele taalcursussen en dat beviel me telkens weer. De gemoedelijkheid, de warmte onder de cursisten, gelijke behandeling van iedereen die aanklopte… Wat wil je nog meer? Ik geef nu als leerkracht graag terug wat ik ooit allemaal gekregen heb in het Doppahuis."

 

 

Facebook_link

Comments