Belangrijke info over het nieuwe schooljaar

We krijgen heel wat bezorgde vragen binnen over het nieuwe schooljaar en de maatregelen die we nemen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

We beseffen maar al te goed dat veel cursisten en vrijwilligers tot een risicogroep behoren en we volgen daarom de richtlijnen van de gezondheidsraad op de voet. Indien de 1,5 meter-maatregel ook na de zomer van toepassing blijft, kan het nieuwe schooljaar helaas niet starten op de manier die we gepland hebben. De infrastructuur van het Doppahuis is daar zoals jullie weten niet op voorzien.

Gaan we wel open, (?)omwille van nieuwe coronamaatregelen beslissen we hierover op onze algemene vergadering van 12 augustus), dan voorzien we iedere cursist van een zelfgemaakt herbruikbaar mondmasker. Ook worden alle lokalen, toestellen, trappen, toiletten… regelmatig ontsmet en doen we een beroep op jullie verantwoordelijkheidszin om de handhygiëne te respecteren en thuis te blijven bij vermoedens van ziekte.

Het nieuwe lesrooster staat nu online. Het ziet er wel wat anders uit dan de voorbije jaren. We evalueren dit na de herfstvakantie en kunnen er dan hopelijk weer op volle kracht tegenaan. Onze vrijwilligers bepalen zelf of ze les willen en kunnen geven, in overeenstemming met de coördinator. We plannen de lessen zo in dat er zo weinig mogelijk groepen gelijktijdig starten of stoppen. Grote groepen worden opgesplitst en krijgen beurtelings les. Het secretariaat blijft gesloten maar we voorzien een loket met een plexiglazen scherm.

Uit voorzorg nemen we voorlopig (bijna) geen nieuwe inschrijvingen meer aan voor de hogere jaren. Instappen kan enkel voor het eerste jaar Spaans (3 groepen), Italiaans (3 groepen) en Grieks (1 groep). En Frans praktische kennis op maandagnamiddag;  Zij betalen 35,00 euro voor september en oktober, inclusief 1 drankje per les. Huidige cursisten volgen gratis les in september en oktober, als compensatie voor de gemiste lessen door de gedwongen sluiting van het Doppahuis dit voorjaar. Ook krijgen zij elke les een gratis drankje.

Terug plaats vrij? vanaf 15 juli krijgen we een beter overzicht over de totale inschrijvingen. Interesse voor een bepaalde cursus? Zet dan je naam op onze wacht-interesselijst.  

Een opendeurdag zit er helaas niet meteen in maar je vindt alle info op deze website en op onze Facebookpagina. Alle vragen zijn welkom op info [at] doppahuis [dot] be (info [at] doppahuis [dot] be). 

Blijf gezond en hopelijk zien we jullie in september weer terug!

Facebook_link